Hoe maken we al dat lekkers?

Ambachtelijke vegetarische maaltijden voor natuurwinkels en horecazaken.
Elke week creëren we broodbeleg met handgesneden groenten, verschillende hartige taarten en kant-en-klare gerechten volgens de seizoenen.

Veggie uit de streek

Wij zoeken de gezondste ingrediënten binnen de ecologische kringloop van biologische en indien mogelijk lokale afkomst.

Bio gecertificeerd

Mede dankzij deze aanpak, handelen we met het EU BIOLABEL en het Belgische label Biogarantie® welke voor ons geen verplichting is,
maar een bewuste keuze die aansluit bij onze visie.

Zo streven we elke dag naar een lekkere, evenwichtige vegetarische maaltijd!

Ambachtelijke bereiding

Handgesneden groenten

Creaties volgens de seizoenen

Aangename werkomstandigheden

Verse bioproducten

Lokale boeren, tuinbouwbedrijven en groothandels

BIO-gecertifieerd

Rechtstreeks bij de producent

Geen restafval

Overschotten worden verdeeld

Verwerking tot biogas en compost

Ondersteuning sociale projecten

Kleine ecologische voetafdruk

100% vegetarisch

Groenten en kruiden uit de buurt

Geen schadelijke afwasmiddelen en energiezuinige machines

Zo gaan we te werk

Energiezuinig

We kiezen bewust voor biologische kwaliteit. Bio-kwaliteit houdt in dat het milieu niet wordt belast met synthetische meststoffen, insecticiden, pesticiden, groeiremmers, enz. Bovendien heeft de productie van 1kg vegetarische producten tot 12x minder energie en grondstoffen nodig dan voor de productie van 1kg vlees.

Daarnaast vermijden we pasteurisatie van het eindproduct, wat ook minder energie kost, terwijl de goede kwaliteit van het product gegarandeerd is.

Weinig transport

Een viertal biologische tuiniers uit de onmiddellijke omgeving leveren groenten en kruiden, waardoor er minder transport nodig is.

De verzekerde afname en het rechtstreekse contact met de tuiniers zorgt voor extra motivatie bij hen om topkwaliteit aan te bieden.

Buitenlandse producten halen we zoveel mogelijk binnen Europa.

Duurzame productie

Alle noodzakelijke machines worden geselecteerd op basis van rendement en verbruik en er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijk licht om zo energiezuinig mogelijk te werken. Zonnepanelen zorgen voor het grootste deel van de nodige energie.

Luide koelinstallaties worden afgeschermd door een beplant sedum-dak en isolatie om een aangename werkomgeving te creëren. De etiketten worden gebrand in plaats van geprint, waardoor er geen vervuilende inkten gebruikt worden.

Ecologisch onderhoud

De kledij van alle medewerkers wordt met ecologische producten gewassen.

Bijtende afwasmiddelen worden geweerd, zodat die niet in de natuur of in de magen van onze klanten terecht komt. De afwasmachines worden grondig voorgespoeld zodat er geen nood is aan een agressief middel.

Alle gebruikte onderhoudsproducten zijn 98% biologisch afbreekbaar.

Natuurlijke recylage

Overschotten worden deels geconsumeerd door onze medewerkers en verdeeld aan sociale projecten in de omgeving .

Groenteafval wordt verwerkt in de “BIOBOX”, wat later omgezet wordt in biogas en compost.