Ambachtelijke vegetarische maaltijden voor natuurwinkels en horecazaken.
Elke week creëren we broodbeleg met handgesneden groenten, verschillende hartige taarten en kant-en-klare gerechten volgens de seizoenen.
Ambachtelijke vegetarische maaltijden voor natuurwinkels en horecazaken.
Elke week creëren we broodbeleg met handgesneden groenten, verschillende hartige taarten en kant-en-klare gerechten volgens de seizoenen.
Wij zoeken de gezondste ingrediënten binnen de ecologische kringloop van biologische en indien mogelijk lokale afkomst.
Mede dankzij deze aanpak, handelen we met het EU BIOLABEL en het Belgische label Biogarantie® welke voor ons geen verplichting is,
maar een bewuste keuze die aansluit bij onze visie.
Zo streven we elke dag naar een lekkere, evenwichtige vegetarische maaltijd!
Handgesneden groenten
Creaties volgens de seizoenen
Aangename werkomstandigheden
Lokale boeren, tuinbouwbedrijven en groothandels
BIO-gecertifieerd
Rechtstreeks bij de producent
Overschotten worden verdeeld
Verwerking tot biogas en compost
Ondersteuning sociale projecten
100% vegetarisch
Groenten en kruiden uit de buurt
Geen schadelijke afwasmiddelen en energiezuinige machines
We kiezen bewust voor biologische kwaliteit. Bio-kwaliteit houdt in dat het milieu niet wordt belast met synthetische meststoffen, insecticiden, pesticiden, groeiremmers, enz. Bovendien heeft de productie van 1kg vegetarische producten tot 12x minder energie en grondstoffen nodig dan voor de productie van 1kg vlees.
Daarnaast vermijden we pasteurisatie van het eindproduct, wat ook minder energie kost, terwijl de goede kwaliteit van het product gegarandeerd is.
Een viertal biologische tuiniers uit de onmiddellijke omgeving leveren groenten en kruiden, waardoor er minder transport nodig is.
De verzekerde afname en het rechtstreekse contact met de tuiniers zorgt voor extra motivatie bij hen om topkwaliteit aan te bieden.
Buitenlandse producten halen we zoveel mogelijk binnen Europa.
Alle noodzakelijke machines worden geselecteerd op basis van rendement en verbruik en er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijk licht om zo energiezuinig mogelijk te werken. Zonnepanelen zorgen voor het grootste deel van de nodige energie.
Luide koelinstallaties worden afgeschermd door een beplant sedum-dak en isolatie om een aangename werkomgeving te creëren. De etiketten worden gebrand in plaats van geprint, waardoor er geen vervuilende inkten gebruikt worden.
De kledij van alle medewerkers wordt met ecologische producten gewassen.
Bijtende afwasmiddelen worden geweerd, zodat die niet in de natuur of in de magen van onze klanten terecht komt. De afwasmachines worden grondig voorgespoeld zodat er geen nood is aan een agressief middel.
Alle gebruikte onderhoudsproducten zijn 98% biologisch afbreekbaar.
Overschotten worden deels geconsumeerd door onze medewerkers en verdeeld aan sociale projecten in de omgeving .
Groenteafval wordt verwerkt in de “BIOBOX”, wat later omgezet wordt in biogas en compost.